Strokovna ekskurzija v Križno jamo

Spoštovani člani in članice Slovenskega geološkega društva!

Slovensko geološko društvo organizira novo ekskurzijo v eno izmed najbolj znanih in ohranjenih jam v Sloveniji in svetu – Križno jamo.

Zberemo se v soboto 17. februarja 2024 ob 9.30 uri pred vhodom v Križno jamo. Odhod v jamo je planiran ob 10.00 uri. Ogled bo potekal pod vodstvom lokalnih vodnikov in strokovnjakov.

Priskrbite si topla oblačila in malico, medtem ko svetilke, čelade in škornje priskrbijo vodniki pred vhodom v jamo. Peš si bomo ogledali vhodne dele jame, se peljali s čolnom po jezeru, ter za konec zavili v Medvedji rov. Celoten potep po jami bo trajal predvidoma dve uri. Člani Slovenskega geološkega društva (SGD) imajo na ekskurziji brezplačni vstop*.

Prevoz je organiziran z lastnimi avtomobili (mogoče se organizirate med seboj). Pred jamo je tudi parkirišče za nekaj avtomobilov. Prosim, če ste na zbornem mestu točni (pot iz Ljubljane traja cca. 1 uro).

Za udeležbo se je nujno potrebno prijaviti koordinatorju Matiji Križnarju, na mkriznar@pms-lj.si do 1. februarja 2024. Prijava je nujna, da se lahko primerno organiziramo in pripravimo vodenje.

Vljudno vabljeni in z lepimi pozdravi!

* če še niste član SGD se lahko včlanite in s tem koristite mnoge ugodnosti v društvu. Več o včlanitvi si preberite in poiščite na: https://www.slovenskogeoloskodrustvo.si/index.php/clanstvo