Slovensko geološko društvo vabi k udeležbi na 2. GeoLovu, ki bo 14. aprila 2018 na območju med Orlami in Škofljico. Prijavijo se lahko ekipe s 3-5 člani, lahko pa tudi posamezniki, katerim bomo naknadno poiskali primerno ekipo. Rok za prijavo je 1. april 2018. Več podrobnosti je v spodnjem tekstu in v priponki:

GeoLov je poldnevni preizkus iz praktičnega znanja geologije, v katerem se pomeri več ekip s po 3-5 člani. Vsaka od ekip se spopade s šifriranim besedilom, v katerem so zapisana navodila za odkritje zaklada. Do šifranta se udeleženci dokopljejo preko uspešno rešenih vprašanj in nalog, s katerimi se srečujejo na terenu. Čeprav je najhitrejša ekipa deležna večne slave, hitrost ni ključna – bolj pomembno je druženje in uživanje v naravi. Vprašanja so prilagojena znanju in izkušnjam članov ekipe. Vabljeni so vsi geologi, ne glede na starost.

Potek in mesto prireditve:
Drugi GeoLov prirejamo 14. aprila 2018 na območju med Plešami pri Škofljici in Orlami (zbirno mesto bo sporočeno naknadno). Izbrani teren krasi geološka pestrost (karbonske in triasne kamnine, ki obsegajo tako karbonate, kot tudi klastite), rudni pojavi (barit, galenit), premogovnik in strukturna kompleksnost.

Zbiranje ekip se prične ob 11:45. GeoLov se bo predvidoma končal ob 17:00. Vsaka od ekip bo v tem času prehodila okoli 4 km gričevnatega terena. Po prireditvi sledi krajše druženje ob večerji.

Prijava:
Na dogodek naj se prijavijo ekipe s 3-5 člani. Udeležba je brezplačna za člane Slovenskega geološkega društva (SGD). Za nečlane je prijavnina 7€/osebo. Prijavnino pobiramo na dan dogodka. V ceno (za člane SGD zastonj) je vključena večerja. Prijave ekip so možne do vključno 1. aprila na e-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Ob prijavi navedite ime ekipe in imena članov. Vsaka od ekip naj ima s seboj geološki kompas, geološko kladivo, višinomer, 10% HCl in lupo. Udeleženci se morajo znati orientirati s pomočjo topografske karte in imeti primerno terensko obutev.

Do dneva prireditve vas lepo pozdravljamo:

Rok Brajkovič, Andrej Novak in Luka Gale