Slovensko geološko društvo in Geološki zavod Slovenije vljudno vabita vse geologe in/ali ljubitelje geologije paleozojske, mezozojske ali kenozojske starosti k udeležbi na Prvem Geoteku.

Opis dogodka: 

V letu, ki je polno dogodkov, ki beležijo 70-letnico Geološkega zavoda Slovenije, pričenjamo z novo tradicijo: Geotekom. Dogodek bomo priredili enkrat letno, vsakič na drugi lokaciji v bližini Ljubljane. Tek ne bo tekmovalne narave (kar seveda ne pomeni, da ne smete zadihati s polnimi pljuči in odbrzeti v hrib) – naj bo to dogodek za rekreacijo, sprostitev po službi ali predavanjih, prijateljsko in medgeneracijsko druženje, ki naj povezuje študente in že izdelane geologe, pa tudi ljudi, ki geologiji namenjajo del vsakdana na ljubiteljski ravni. Ker nekateri v naravi radi uživajo počasneje, so prisrčno dobrodošli tudi pohodniki.

Udeležba na teku je zastonj, bo pa eden od organizatorjev obremenjen z »moško torbico« za prostovoljne prispevke, ki bodo v celoti namenjeni projektu Botrstvo v Sloveniji.

KDAJ:

13. oktobra 2016 ob 16:00 uri. Zberemo se 14 minut pred začetkom teka.

KJE:

Prvi Geotek bo potekal po Poti čez Spodnjo Kuhno (glej povezavo: http://www.smarnagora.com/index.php?page=poti&pg=tacen). Naše izhodišče je parkirišče pri mostu čez Savo v Tacnu (nasproti gostilne Košir), leteči cilj pa je zvonček na Šmarni gori. Tekači in pohodniki se nato zberemo v gostilni Košir.

PRIJAVE:

Zaradi lažje organizacije in morebitnih težav z vremenom, zainteresirane naprošamo, da prijavijo svoj namen udeležbe preko e-maila na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. najkasneje do 29.9.2016.

Geotek bomo izvedli ne glede na število udeležencev.

Zakaj ne bi naredili nekaj dobrega zase in za druge in vstopili v lepo jesen polni energije?