Aktualno

Vljudno vabljeni na 9. mednarodno konferenco o mineralogiji in muzejih (ang: International Conference on Mineralogy and Museums), ki bo potekala med 24. in 26. avgustom 2021 v Narodnem muzeju "Zemlja in človek" v Sofiji (Bulgarija). Gre za hibridni tip znanstvene konference, ki bo potekala tako v živo kot prek spleta (spletna platforma za registracijo je odprta, pri čemer je končni datum za zgodnjo registracijo in oddajo razširjenih povzetkov podaljšan do 10. maja 2021: https://events.cmebg.com/mm9/203). Tematike sekcij bodo sledeče:

Sekcija 1 - Mineraloške raziskave in muzeji

Sekcija 2 - Arheološka mineralogija in kulturna zapuščina

Sekcija 3 - Zbirateljsko upravljanje in razvoj

Sekcija 4 - Muzeji, okolje in družba

Več si preberite na spletni strani ozirma na tej povezavi

V prihodnjem letu Slovensko geološko društvo praznuje 70. obletnico delovanja. Za ta namen v društvu pripravljamo več aktivnosti in dogodkov. Med drugim bi radi osvežili tudi podobo društva, zato vas vabimo, da sodelujete na natečaju izdelave ideje novega logotipa društva in na natečaju za izdelavo gesla za leto jubileja. Več podrobnosti si lahko preberete v spodnjih priponkah.

Predloge zbiramo do petka, 22.1.2021!

Prosimo tudi, da sporočilo posredujete naprej. Sodeluejo lahko vsi, geologi in negeologi, mladi in starejši.

Razpis natečaja za izdelavo logotipa društva SGDza izdelavo logotipa društva SGD

Razpis natečaja zaizdelavo gesla 70. oblednice delovanja društva SGD